Cand te cauta raceala

Scris de dragos în UTILE

De raceala putini scapa in perioada asta in care niciodata nu nimeresti haina care trebuie atunci cand iesi din casa. In jurul tau ai in mod constant pe cineva care isi trage nasul in batista sau tuseste de se zdruncina incaperea, iar sansele sa fii si tu partas la aceasta raceala generala de sezon cresc considerabil. Cand apar primele semne, probabil cel mai bine ar fi sa stai acasa si sa-i dai in cap cu Fervex sau ceva asemanator si astfel sansele ca totul sa degenereze intr-o gripa pot scadea destul de mult. Insa indiferent la ce varsta ni se intampla treaba asta, noi continuam sa spunem ca nu e nici o problema, ca suntem pregatiti sa ne luptam cu mainile goale si anticorpii din dotare si invariabil sfarsim tot acolo, adica in pat cu febra sau raciti cobza la birou, impartind cu colegii sau cu familia bucuria noilor microbi proaspat scapati de sub control . Iar medicamentele vin suficient de tarziu incat sa putem tratata o raceala de o saptamana in „doar” sapte zile : )

Ei bine, pentru perioada asta de negare eu va propun sa imbinati utilul cu placutul. Si de indata ce va simtiti amenintati sa va pregatiti o bautura simpla, gustoasa si cat se poate de naturala. Iata trei solutii pe care le-am testa deja pe propria mea piele si daca nu functioneaza pentru voi, macar puteti sa va binedispuneti, inaninte ca inevitabilul sa se produca si sa raciti din nou.

Hot Toddy

1 lingura de suc de lamaie, 1 lingurita de miere, 2 masuri de whisky, 4 masuri de apa fierbinte, un betisor de scortisoara (sau o jumatate de lingurita) si cateva cuisoare

Puneti laolalta sucul de lamaie, apa fierbinte si whiskyul intr-o cana pe foc si lasati sa fiarba un minut. Adaugati condimentele dupa gust

Hot Lemonade with rum

2 cesti de apa, o jumatate de ceasca de suc de lamaie, o lingurita de miere, trei sferturi de ceasca de rom gold (inchis la culoare), o feliuta de lamaie si un betisor de scortisoara (sau o jumatate de lingurita)

Intr-un recipient termorezistent amestecati apa, sucul de lamaie si mierea la foc mic pana se dizolva mierea. Apoi turnati romul si mai amestecati un minut. Apoi serviti intr-o cana cu felia de lamaie cu scortisoara. Tot dupa gust : )

Hot Irish

2 masuri de Irish whisky (sau bourbon), 3 masuri de apa, o masura de miere si o jumatate de masura de suc de lamaie

Intr-un recipient termorezistent amestecati apa, sucul de lamaie si mierea la foc mic pana se dizolva mierea. Apoi turnati whiskyul si mai amestecati un minut.

Iar ca bonus va pot sugera o reteta mult mai neaosa: tuica fiarta cu piper si miere. Dupa gust, bineinteles : )