Cocktailuri proaspete de primavara

Scris de dragos în DEGUSTĂRI

iStock_000016711582Small-prosecco-cocktail-e1360289043371Primăvara și-a intrat deja în drepturi. Soarele are încă dinți de fierăstrău, însă, până acum, probabil ai avut deja niște momente în care ai renunțat la haină și te-au bucurat în tihnă de razele lui. Nimic nu poate fi mai potrivit în astfel de zile decât o băutură ușoară din plante sau fructe care să te încălzească pe dinăuntru și să-ți amintească, cu aromele ei, că primăvara este după colț și căldura soarelui va readuce încet-încet întreaga natură la viață. Iată câteva rețete simple de cocktailuri cu care te poți delecta în următoarele săptămâni.

Lavender Bee’s Knees – un cocktail clasic din perioada Prohibiției, într-o variantă de sezon. Amestecați într-un shaker plin pe jumătate cu gheață o măsură de gin, o jumătate de măsură de suc de lămâie și o jumătate de măsură de sirop de lavandă, apoi strecurați rezultatul într-un pahar de martini. Siropul de lavandă poate fi făcut dintr-un sfert de pahar de miere, o optime de pahar de apă fierbinte și o linguriță de lavandă uscată. Le amestecați bine și apoi le lăsați să stea împreună aproximativ 30 de minute. La final puteți strecura siropul intr-un recipient curat și-l puteți folosi la cocktailul de mai sus.

Bourbon Berry Smash – într-un pahar mic de bar zdrobiți câteva căpșuni sau câteva boabe de zmeură cu sucul stors dintr-o jumătate de lămâie, câteva frunze de busuioc și o jumătate de măsură de sirop de zahăr, miere sau sirop de arțar. După ce ați obținut un piure destul de compact adăugați o măsură de bourbon, umpleți restul paharului cu gheață pisată și amestecați bine. La final, puteți decora paharul cu câteva frunze de busuioc.

Blueberry Moscow Mule – amestecați într-un recipient pe foc un pahar și jumătate de coacăze, o jumătate de pahar de zahăr și un pahar și jumătate de apă. Lăsați-le să fiarbă circa 8 minute la foc mare și apoi 10 minute la foc mic. Strecurați siropul într-un recipient curat. După ce am obținut acest sirop putem să facem și cocktailul. Combinați într-un shaker plin pe jumătate cu gheață două măsuri de vodka, o măsură de sirop de coacăze și o linguriță de suc de lime. Strecurați apoi rezultatul într-un pahar mediu plin cu gheață și adăugați ginger beer până sus. Puteți decora la final cu câteva boabe de coacăze și cu două-trei frunze de mentă.

Cucumber Mint Martini – într-un shaker zdrobiți laolaltă cu un muddler 3-4 felii subțiri de castravete, 3-4 frunze de mentă, o linguriță de suc de lime, o linguriță de brown sugar și un vârf de linguriță de boia iute. După ce le-ați omogenizat adăugați două măsuri de vodka și gheață și amestecați bine. Strecurați amestecul într-un pahar de martini pe care îl puteți decora cu o felie subțire de lime.

Thyme & Elderflower Gimlet – înainte de a prepara cocktailul, trebuie să pregătiți siropul de cimbru. Într-un recipient pus pe foc amestecați un pahar de zahăr, un pahar de apă și 6-8 crenguțe de cimbru. Țineți-le pe foc circa 10 minute la foc mic, apoi lăsațile sa se răcească și țineți-le împreună peste noapte în frigider. Apoi strecurați siropul într-un recipient curat. Pentru cocktail, într-un shaker plin pe jumătate cu gheață amestecați o măsură de gin, o măsură și jumătate de lichior de soc, o măsură de suc de lime și o jumătate de măsură de sirop de cimbru. Strecurați rezultatul într-un pahar mediu de bar plin cu gheață și decorați cu o crenguță de cimbru