Recomandari pentru vacanta de Paste

Scris de dragos în DEGUSTĂRI

Easter-Wine

Sărbătoarea Paștelui este, ca în fiecare an, un bun prilej pentru noi toți să mâncâm după voia inimii și să degustam câteva licori minunate alături de cei dragi. Pentru mesele din familie sau pentru petrecerile cu prietenii n-ar trebui să lipsească nimănui câteva sticle de vin bun roșu din casă. Fie că vreți să faceți un cadou, fie că le veți bea cu ai voștri ar fi bine să pregătiți o “rezervă specială” în cămară. Un vin bun o să vă încălzească pe dinăuntru și o să contribuie din plin la atmosfera de sărbătoare mai ales pentru mesele din familie. Dacă vă plac vinurile demiseci, aromate și prietenoase vă recomand un Carmenere de Chile de la Cono Sur, cu gust intens de fructe roșii coapte și postgust ușor condimentat sau un Sable Noble de la Crama Atelier, care este un cupaj foarte prietenos de Cabernet, Merlot și Fetească neagră. Dacă le preferați pe cele mai seci, cu buchet elaborat și arome ceva mai sofisticate vă invit să încercați un Shiraz Nederburg, o Fetească neagră de la Artisan, un Chateau veritabil  La Verriere sau un Montepulciano din Abruzzo absolut special . Sunt patru propuneri distincte, cu personalități foarte diferite, însă au toate un numitor comun. Se potrivesc de minune cu friptura de miel. Dacă sunteți în căutarea unui soi anume, îl puteți găsi aici, în colecția noastră de vinuri roșiiFiltrele din partea stanga vă vor ajuta să găsiți vinurile în funcție de gust, regiune sau strugure. Tot la capitolul vinuri, pentru petrecerile ceva mai relaxate, puteți să luați în calcul și câteva roseuri care rimează foarte bine cu zielele însorite de primăvară de care sper să avem parte și în vacanța aceasta. De “cursă lungă” sunt deja cunoscutele CorcovaTerra Romana sau Karakter. Ceva mai elaborate sunt Le Poussin RoseUnico Merlot sau Rosa dei Frati. Nici vinurile albe nu sunt de neglijat mai ales pentru petrecerile în aer liber. Vă recomand câteva mai florale, demiseci: Sable noble albWhite Artisan sau Aligote.

 

Orice petrecere trebuie să înceapă cu un aperitiv. După gust, el poate fi un single malt rafinat sau un rom maturat pe care îl puteți bea simplu sau într-un cocktail răcoritor. Recomandările mele pentru single malturi sunt două de data aceasta: Laphroaig (dacă vă plac cele mai afumate) și Jura (dacă vă plac cele mai dulcegi-aromate). Pentru romuri m-aș opri la un jamaican mai bătrân (Appleton de 12 ani) sau un cubanez clasic (Matusalem de pildă). Găsiți întreaga noastră colecție de băuturi spirtoase aiciMai ales pentru o petrecere în aer liber vă recomand să încercați niște cocktailuri răcoritoare cu prosecco sau cava (Aperol Spritz, Martini Royale, Hugo sau Kir Royale). În tot cazul, din frigider nu ar trebui să vă lipsească niște vinuri spumante pe care le puteți bea simple sau combinate. În privința cocktailurilor de acest gen regula este de fiecare dată aceeași: pentru o măsură de lichior sau vermut, două măsuri de spumant și gheață.

 

După mesele copioase de Paște vă recomand să vă delectați cu o licoare digestivă. Fie că este vorba de un bitter autentic (UnderbergBrancamenta sau Cynar), de un lichior aromat băut simplu sau cu gheață și lămâie (AmarettoZedda Piras sau Limoncello). Cei care preferă esențele tari pot alege un brandy, un coniac sau un armagnac.