Cocktailuri de primavara cu tequila

Scris de dragos în DEGUSTĂRI

Raspberry-Tequila-Cocktail-RecipeUneori n-ai nevoie de un bar bine garnisit cu bautură ca să faci o mică petrecere. Cele mai gustoase cocktailuri sunt cele pe care le mixezi tu acasă, folosind “la inspirație” o băutură tare (whisky, votcă, gin, tequila sau rom) și alte ingrediente fresh pe care le găsești la îndemână. De cele mai multe ori ai nevoie doar de un blender sau un storcător ca să transformi câteva fructe într-un suc fresh, pe care îl poți condimenta apoi în funcție de băutura cu care îl asezonezi. Rezultatul va fi întotdeauna unul gustos și mult mai sănătos decât ce poți bea în mod obișnuit în oraș. Când vine vorba despre tequila cu toții ne gândim la shoturi, lămâi și sare și la petreceri zgomotoase, unde această băutură ar trebui să fie calea cea mai scurtă către distracție. Însă tequila nu e doar prietena petrecăreților. Ea poate fi savurată și în cocktailuri răcoritoare, de care să te bucuri în tihnă într-o seară pe terasă, alături de prieteni. Iata cinci cocktailuri pe care le poți face cu o sticlă de tequila și un drum până la piață:

Paloma Brava. Într-un pahar mare plin cu gheață amestecați o măsură și jumătate de tequila, o măsură de suc de lime, două de suc de portocale și patru de suc de grepfruit roz. Adăugați la final un pic de apă minerală și câteva picături de sirop de agave și decorați paharul cu o felie de lămâie

Bitter Salty Pedro. Într-o carafă mare amestecați cu multă gheață, sucul obținut de la patru grepfruituri (aproximativ două pahare), două măsuri mari de tequila și două pahare de apă tonică. La final adăugați câteva picături de bitter (Angostura sau Underberg). Și nu uitați să serviți băutura în pahare ușor sărate pe margine.

Red Ginger Margarita. Într-un shaker zdrobiți câteva felii de ginger, adăugați apoi trei măsuri de suc de portocale roșii, o măsură de tequila, o măsură de suc de lime și multă gheață. Amestecați bine și strecurați într-un pahar de martini. Decorați apoi paharul cu câțiva sâmburi de rodie.

Camomile Tequila Sour. Într-un shaker amestecați o măsură mare de tequila, una de suc de lime, una de sirop de mușețel și multă gheață. Strecurați apoi amestecul într-un pahar de martini sărat pe margine în prealabil. Siropul de mușețel îl puteți face și singuri acasă din patru pliculețe de ceai, un pahar de zahăr și un pahar de apă. Apa și zahărul sunt amestecate pe foc până dau în clocot. Oprim focul și apoi punem cele patru pliculețe în siropul rezultat și le lăsăm acolo, acoperite, o jumătate de oră. După ce le-am scos, lăsăm amestecul să se răcească apoi îl mai putem păstra în frigider aproximativ o lună.

Pepino. Pune două-trei felii subțiri de castravete într-un pahar înalt și zdrobește-le un pic cu muddlerul. Adaugă câteva cuburi de gheață și o măsură și jumătate de tequila, doi-trei stropi de sirop de agave, sucul unui lime și câteva frunze de busuioc. Amestecă bine și apoi umple paharul până sus cu suc de ananas.

Da click pentru oferta noastra completa de tequila