Vinuri bune pentru un inceput de an reusit

Scris de dragos în DEGUSTĂRI

pouring222014 poate să fie anul în care decidem să reflectam mai atent la alegerile noastre si să nu mai lăsăm lucrurile care ne fac cu adevărat plăcere la voia întâmplării. Francezii au o vorbă: „Viața este prea scurtă ca să bei vin prost”. Poate că merită să vă gândiți mai des la vorba aceasta și, în această idee, să începeți anul 2014 cu un exercițiu foarte simplu: nu lăsați sa treaca nici o săptămână fără să deschideți o noua sticlă de vin. Un vin pe care nu l-ați mai băut și despre care ați citit câteva lucruri înainte de a-l cumpăra. O astfel de alegere săptămânală, făcută în cunoștință de cauză, se poate transforma într-o adevărată plăcere și, de ce nu, într-o pasiune. În plus, este un mod sigur în care puteți să vă bucurați mai des de un vin bun. Nu trebuie decât să vă petreceti câteva minute din timpul dv liber plasând o comandă online. Veți primi apoi sticlele alese acasă și le veți avea mereu la îndemână pentru exercițiul de care vorbeam. Pentru a vă ajuta să începeți mai repede acest exercițiu vă recomand zece vinuri care mi-au atras mie atenția și care se potrivesc cumva cu acest început de an primăveratic. Dați click pe fiecare link în parte:

Un Carmenere chilian – un vin roșu delicat și aromat, care poate fi băut aproape în orice împrejurare. Vă recomand să-l gustați seara în compania unei cine frugale. Postgustul fructat vă va însoți de la început până la sfârșit și va fi o încântare.

Un roșu sicilian – un cupaj atent ticluit, nu foarte corpolent și aromat, care poate fi un exclent vin de masă. Este un vin foarte versatil și are un excelent raport calitate-preț

Un cupaj libanez – vinul libanez merită să fie cunoscut și apreciat și la noi așa cum este peste tot în lume. Această îmbinare de soiuri din Ksara Blanc de l’Observatoire vi se va părea de-a dreptul seducătoare .

Un Chardonnay argentinian – vinul argentinian provine din struguri crescuți la mare altitudine. Acesta se spune că este secretul cupajului de arome absolut speciale pe care-l puteți descoperi în acest Chardonnay

Un rose franțuzesc – se spune că este unul dintre puținele roseuri care merită „îmbătrânite”. A fost lăudat de-a lungul secolelor de oameni celebri precum: Balzac, Ludovic al XIV-lea sau Hemingway

Un rose de Lombardia – un vin absolut special, care contrazice toate prejudecățile strămoșilor nostri despre vinul rose. Băut la 10 grade, în compania unui pește gătit la cuptor cu legume va fi o încântare

Un Chianti veritabil – după ce piața a fost invadată ani de zile cu versiuni de-a dreptul nefericite ale celebrelor vinuri toscane, numele de Chianti poate să nu-ți sune bine. Însă acest Castiglioni îți va reda încrederea într-un vin apreciat peste tot în lume.

Un Barbera d’Alba – vinul roșu italienesc corpolent, care trebuie decantat o oră înainte de a fi degustat pe îndelete, în companie unei fripturi de vită medium rare. Pofta buna! : )

Chateauneuf du Pape – francezii au inventat o metaforă pentru acest cupaj: „Le petit Jésus en culotte de velours” (micul Iisus în chiloți de catifea)

Amarone – unul dintre cele mai prețioase vinuri italienești. Amintirea aromelor sale te va urmări mult timp după prima degustare.