Cocktailuri de groază : )

Scris de dragos în DEGUSTĂRI

De ce să stăm să judecăm dacă merită sărbătorit sau nu Halloweenul? Până la urmă orice motiv de petrecere ar trebui să fie bun. Păcat doar că pică fix în mijlocul săptămânii, și parcă nu se face să mergi la birou a doua zi, joi, cu capul cât un bostan. Petreceri vor fi multe în oraș dar noi îți oferim câteva rețete de cocktailuri care rimează perfect cu sărbătoarea asta și alegi tu dacă le vei prepara singur, cu prietenii sau le vei comanda barmanului în oraș, ca să-i arăți că te pricepi.

1. Teacher’s Lounge – câte o măsură de rom și Malibu, câțiva stropi de Fernet, Kahlua și lămâie. Le amesteci în shaker cu câteva cuburi de gheață și le strecori apoi într-un pahar mediu de bar plin cu gheață și asezonat cu o felie de lime/

2. Old Havana Mistress – câte o măsură de rom auriu, vermut dry, curacao și sherry nectar. Le amesteci pe toate cu gheață în shaker și apoi le deguști într-un pahar mediu plin cu gheață și două-trei frunze de mentă

3. Voodoo Child – o măsură de rom, una de Bols de soc, una de Cointreau, câțiva stropi de lămâie, bitter și Tabasco. Le amesteci pe toate într-un pahar mare de bar, pe care il umpli apoi cu gheață până sus.

4. Merry Widow – într-un pahar mediu de bar amesteci două măsuri de vermut roșu și două de Dubonnet. Pui câteva cuburi de gheață și decorezi cu o felie mică de portocală.

5. Bloody Mary – într-un pahar mare de bar puneți câte un strop de sos Worchester și Tabasco, un pic de sare și piper. Apoi turnați peste 3 părți de votcă, 6 de suc de roșii și una de lămâie. Amestecați și adăugați gheață.