5 retete de aperitive cu vermut

Scris de dragos în UTILE

Cuvântul franțuzesc “aperitif” provine din latinescul “aperire”, care înseamnă a deschide. Sensul găsit de francezi pentru băuturile sau gustările pe care le putem reuni sub această noțiune se referă, bineînțeles, la pofta de mâncare pe care acestea au darul să ți-o deschidă. Adevăratele aperitive trebuie să aibă un gust dulce-acrișor și să stimuleze, prin compoziția lor, sucul gastric. Francezii sau italienii preferă vinurile fortifiate la început de masă. Sau vermuturile, care sunt de fapt, vinuri fotifiate (întărite cu alcool adăugat ulterior) și îmbogățite cu combinații de ierburi și condimente care au darul să potențeze aroma băuturii și să-i dea acel gust dulce-acrișor despre care vorbeam. Pe vremuri, obișnuiau să le bea simple, cu un pic de sifon sau câteva cuburi de gheață. Însă o dată cu apariția cocktailurilor, restaurantele servesc aceste vermuturi, chiar și în Europa, în diverse combinații.

Americano – este unul dintre cele mai cunoscute cocktailuri cu Campari, preparat pentru prima dată, se pare, de către Gaspare Campari în barul său din Milano. Rețeta sa este destul de simplă: o parte Campari, o parte vermut dulce, un strop de sifon și o felie de lămâie.

Antoine – o băutură foarte la modă în unele regiuni din Franța, unde se prepară numai cu Dubonnet. Însă orice vermut roșu franțuzesc este bun, dacă este combinat în părți egale cu un vermut sec alb într-un pahar de vin roșu bine răcit înainte.

Ferrari – nu știu ce legătura are această rețeta cu celebrele mașini italienești, însă o găsești destul de frecvent în meniurile barurilor din Italia. Într-un pahar de bar normal plin cu gheață, pui două măsuri de vermut sec și o linguriță de amaretto.

Vermut Cassis – o băutură inventată, bineînțeles, de francezi, care au parte de ambele ingrediente din belșug. Într-un pahar mic, cu două-trei cuburi de gheață, amestecați trei părți de vermut sec cu o parte crème de cassis și un strop de sifon sau apă minerală.

Martini Royale – Îl puteți face fie cu Martini Bianco, fie cu Rosato. Pentru Martini Bianco trebuie să aduăugați lămâie și mentă, cum vă povesteam în al doilea episod Theliquorshow. Martini Rosato este un pic mai fructat și mai spicy decât celelalte vermuturi din aceeași familie. Poți să distingi în aroma lui note de scorțișoară și cuișoare, dar și un gust persistent de zmeură. Este un ingredient ideal pentru o băutură răcoritoare pe care să o servești la începutul unei petreceri sau înainte de masă. În cazul nostru, combinat cu prosecco, în părți egale sau în proporție de 1 la 2 și garnisit cu o felie de portocală.

Nu ratați oferta specială theliquorstore.ro pentru pachetul Martini Royale. O sticlă de Martini și două sticle de Prosecco la preț special, plus un cadou surpriză. Pentru detalii dați click aici!