Un nou careu de vinuri pentru luna iunie

Scris de dragos în DEGUSTĂRI

Campania pe care am început-o luna trecută, intitulată „Careul de vinuri”, a ajuns la cel de-al doilea episod. Spuneam în luna mai că scopul acestei campanii este să vă invite pe voi, prietenii theliquorstore.ro, să descoperiți niște vinuri noi și bune, pe care noi vi le putem oferi timp de o lună, la un preț special. Ei bine unii dintre cei care au cumpărat sau au câștigat Careul lunii mai ne-au transmis deja feedbackul lor pozitiv și acest lucru ne-a încurajat să continuăm această promoție. Pentru iunie revenim cu o selecție nouă și un concurs nou. Cei care dau share pe facebook postărilor cu Careul de vinuri pot câștiga, prin tragere la sorți săptămânală, una dintre sticlele din Careu, la alegere*. Dacă vrei să cumperi Careul lunii iunie nu trebuie decât să ne scrii pe adresa noastră de mail [email protected] sau să ne suni la numărul de telefon 0729.729.450.

De data aceasta am inclus în careul nostru trei vinuri albe, ca să fim în ton cu căldura de-afară. Sunt trei vinuri fresh, foarte ușoare și răcoritoare, cu personalități puternice și foarte distincte. Lor li se alătură un vin roșu, o Fetească neagră care, răcorită un pic, poate să vă țină foarte bine companie într-o seară liniștită, fie ea și călduroasă.

Dar iată despre ce vinuri este vorba:

1. Freixenet – un spumant foarte elegant și aromat, cel mai cunoscut „cava” din lume. Cei de la Freixenet au devenit celebrii pentru campaniile de marketing foarte agresive și pentru asocierea cu celebrități precum Shakira, Antonio Banderas, Sharon Stone sau Demi Moore. Însă dincolo de asta ei produc de zeci de ani spumante foarte bune, iar acest Cordon Negro este favoritul nostru. Un cupaj făcut din trei soiuri de struguri catalani, sec, dar în același timp foarte parfumat.

2. Feteasca albă Gramma – un vin fructat care frapează prin finețea și delicatețea aromei sale, care amintește de pepene galben. Gustul este savuros, îmbietor, remarcabil prin armonia sa de ansamblu dintre zaharuri si aciditate, vinul remarcându-se printr-o fructuozitate ce mângâie plăcut cavitatea bucală. Finalul citric, un pic amărui, îi scade un pic din amploarea și dulceața de la început. Recomandabil pentru un muschi de porc bine împănat sau pentru vițel.

3. Muscadet Sevre et Maine – un vin originar din Valea Loirei, al cărui nume provine de la expresia “vin cu gust de mosc”. Produs dintr-un soi specific acestei zone, Melon de Bourgogne, este un vin sec, răcoros, ușor afumat, excelent pentru zilele călduroase de vară. De băut în compania fructelor de mare bine condimentate.

4. Artisan Fetească neagra – Feteasca este un strugure 100% românesc, cu care ar trebui să ne mândrim mai mult. Vinul creat de Aurelia Vișinescu este o Fetească Neagră clasică din regiunea Dealul Mare. Arome de prune coapte, afine negre și scoțișoară, balansate de nota de vanilie lăsată de butoaiele de stejar în care a stat vinul timp de 18 luni. De băut la 16-18 grade, în compania unor fripturi bine condimentate de vițel, miel sau porc.

Sperăm că selecția noastră o să vă fie pe plac. Așteptăm cu nerăbdare feedbackul vostru și în această lună.

* Câștigătorii vor fi selectați prin tragere la sorți de juriul theliquorstore.ro la sfârșitul fiecărei săptămâni din luna în curs și publicați pe pagina de facebook theliquorstore. Numărul de likeuri și shareuri al fiecărui participant nu este relevant pentru desemnarea câstigătorului.