Vinuri rose pentru toate buzunarele

Scris de dragos în VIDEO

Theliquorshowul nostru continuă săptămâna aceasta cu o scurtă prezentare a unor vinuri rose pe care noi le-am încercat și ni s-au părut numai bune pentru o listă scurtă de recomandări pentru voi. Au prețuri cuprinse între 25 și 100 de lei, provin din România, Italia și Franța și așteaptă la noi în cămară să le încercați.

Vinurile rose au devenit foarte populare în secolul trecut. De altfel numele “rose” a fost pus oficial pe eticheta unui vin deabia în anii ’80, deși vinurile de aceasta culoare erau întâlnite peste tot în lume de mult mai mult timp. O vreme, producătorii din Europa le-au considerat niște “mutanți”, niște experimente făcute din strugurii care erau destinați inițial pentru vinul roșu. Cu timpul au înțeles că există o piață și pentru astfel de vinuri, iar de curând ele au devenit o apariție obișnuită în oferta comercianților de vin respectabili din Europa sau de pe alte continente.

Exista mai multe procedee prin care este obținut vinul rose. Fie prin îndepărtarea cojilor de struguri din must, atunci când este făcut vinul roșu, fie prin fementarea separată a unei părți din mustul tânăr al vinului roșu sau prin amestecarea vinului roșu cu cel alb (o metoda care este dezavuată de producătorii tradiționali din Europa)

[youtube]http://youtu.be/yja9hzJTUBc[/youtube]

 

Găsiți aici primele patru episoade din Theliquorshow. Despre aperitive.