Băuturi de sezon

Scris de dragos în DEGUSTĂRI

Vorbeam cu un prieten deunăzi care mi-a mărturisit că de când a început iarna să-și facă mendrele cu noi a renunțat la vin și a trecut pe tării. Declarația lui m-a pus pe gânduri pentru că el iubește atât de mult vinul încât nu l-am văzut gustând altceva în ultimii 5-6 ani. „E prea frig! Am nevoie de încălzire!”, mi-a spus el râzând. Ei bine, în cazul în care vreți să apelați și voi la niște „agenți termici” din magazinul meu, aflați că tocmai ce am adus niște tării noi și vi le însir pe câteva aici poate vă simțiți inspirați.

1. Noi single malturi – nu mă las până nu fac pe theliquorstore.ro cea mai cuprinzătoare colecție de single malturi din țară. Mă bucură foarte tare că m-au căutat deja colecționari pasionați pentru anumite titluri pe care nu le găsesc pe piață. Vă recomand să încercați unul dintre aceste new entry-uri: Jura , Glen Moray , Glen Grant și Aberlour.

2. Prietenii apropiați știu că mă pricep destul de bine la votcă și de obicei mă feresc să o combin cu altceva decât gheață pentru că eu chiar cred că votca poate fi savurată. Am adăugat în capitolul votcă doua titluri pe care trebuia să le am: Beluga, care este probabil cea mai bună votcă rusească de pe piață și nu prea se găsește în magazine sau în baruri și Danzka, pe care nu o aveam și care este ideală pentru cocktailuri și long drinks-uri la petrecerile de-acasă datorită recipientului care o ține rece mai mult timp.

3. Am niște rachiuri noi care s-ar putea să vi se pară chiar exotice. O grappa Julia maturată în butoaie timp îndelungat pe care am gustat-o într-un restaurant recent și mi s-a părut excelentă, o Becherovka, pe care mi-au cerut-o insistent niște prieteni îndrăgostiți de Bohemia, dar și de acest bitter foarte atipic și mult mai prietenos după părerea mea decât Jagermeister sau Unicum. Lor li se adaugă Arak Touma, un digestiv libanez din struguri și anason și un rachiu turcesc, Yeni Raki , care aduce un pic cu ouzoul grecesc, dar probabil nici grecii și nici turcii n-ar fi de acord cu această afirmație ; ).

4. Si in final doua brandy-uri fine. Sunt bucuros că am primul meu Armagnac in ofertă, iar acesta mi-a fost recomandat de un prieten care a testat câteva la viața lui : ). Și nu în ultimul rând, primul meu Calvados, o băutură pe care mi-ar place să o gust cât mai des după masă, dar din păcate nu țin minte să o fi văzut pe meniul vreunui restaurant din București.