10 recomandări pentru Crăciun

Scris de dragos în BLOG

O să încep cu un disclaimer: să știți că nu încerc să vă îmbrobodesc cu postul ăsta. Pur și simplu cred sincer că acestea ar fi niște cadouri foarte frumoase pentru Crăciun. Eu unul îmi fac câte un cadou de genul ăsta cât de des pot. Însă eu am ales să îmi pun toată energia și banii într-un business cu băuturi, deci poate sunt doar subiectiv : )

În primul rând cred că n-ar trebui să vă lipsească o sticlă de vin bun. Fie că o faceți cadou cuiva drag, fie că o beți cu ai voștri luați în considerare o sticlă de vin bun roșu pentru ziua de Crăciun. O să vă încălzească pe dinăuntru și o să contribuie din plin la atmosferă. Și iată care ar fi sugestiile mele, în număr de 5:

1. Alira Merlot – este probabil cel mai bun vin roșu românesc la un preț foarte accesibil. Cei care au avut ocazia să-l guste s-au mai întors la el, iar dacă nu ați avut ocazia (pentru că nu-l găsești chiar peste tot), credeți-mă n-o să vă pară rău.

2. Terra Rossa – cred c-ați auzit de franțuzoaica de lângă Constanța, care și-a creat un mic paradis al ei unde face vinuri cu multă pricepere și pasiune. Locul se numește Clos de Colombes, iar vinul ăsta are finețea unui cupaj bine ticluit și o personalitate aparte.

3. Rosso di Montalcino – cu vinurile de la Banfi nu poți să dai greș. Iar acesta e un vin italienesc tipic, mai puțin pretențios decât altele.

4. Quinta da Leda – vinurile portugheze sunt prea puțin cunoscute la noi, după părerea mea. Asta poate pentru că Europa Occidentală se dă în vânt după ele și la noi nu mai ajung : ). După ce îl veți încerca o să vreți să faceți o vacanță acolo. Acesta este un Douro tipic (nu vă lăsați păcăliți de denumire, nu e dur deloc).

5. Chateau Laroque – de Crăciun eu aș bea un Chateau. Și credeți-mă nu-i nici o urmă de snobism în asta (sau poate e, dar pe mine nu mă deranjează : ). Acesta este cel mai accesibil din toate punctele de vedere, iar dacă-l veți încerca o să vreți să mai repetați Crăciunul de câteva ori în 2012 : ).

Trebuie să aveți, însă, mai multe variante pentru un cadou reușit. Iată altele cinci:

6. Dacă vinul roșu vă dă palpitații sau dureri de cap (ceea ce mi s-ar părea un lucru foarte trist mie personal : ), puteți să încercați o șampanie. Eu cred că trebuie să aveți o sticlă de șampanie bună în frigider tot timpul anului ca un reminder că trebuie să aveți oricând ceva de sărbătorit. Însă Crăciunul este inclus în această categorie „by default”. Recomandarea mea este să încercați ceva special de data asta.

7. Dacă vă plac vinurile albe vă pot recomanda un vin de Toscana, un Premier Cru sau preferatul meu, din Venetia.

8. Dacă vinurile nu sunt o opțiune pentru voi și vă place să sorbiți un whisky bun din când în când, eu zic că de sărbători trebuie să fie „single malt time” : ). Preferatele mele sunt: Laphroaig sau Macallan.

9. Dacă vă plac băuturile dulci și puternic aromate, puteti vizita sectiunea de lichioruri, iar dacă vreți să pregătiți o mică petrecere pentru familie sau pentru musafiri vizitați sectiunea de cocktailuri cu rețete simple de băuturi fresh și pentru toate gusturile.

10. În fine, dacă pur și simplu căutați un cadou gata împachetat și pregătit să fie pus direct sub brad vă recomand secțiunea de cadouri. Nu veți fi poate originali, dar veți fi mai eficienți.

Eu unul vă stau la dispoziție pentru oricare dintre planuri. Iar dacă aveți propriile idei despre băuturile care ar putea să vă însoțească de Crăciun, nu ezitați să mi le împărtășiți, aici pe blog sau pe mail, prin formularul de feedback.