O piata pe gustul meu

Scris de dragos în DEGUSTĂRI

De curand am fost la Madrid. Recunosc ca nu e orasul meu favorit si nu ar fi fost o destinatie atragatoare pentru mine daca nu as fi primit cadou bilete la Cirque du Soleil, pe care imi doream de mult sa-i vad. Ei bine da, n-aveam de unde sa stim atunci ca vor veni si la noi : ). Hoinarind pe strazile orasului am descoperit o mica bijuterie, facuta parca pentru sufletul meu: Mercado de San Miguel. O piata acoperita veche, care a fost recent renovata si regandita intr-un concept nou de food court. Practic un loc in care poti sa te duci sa cumperi fructe, legume, branzeturi, mezeluri, dar si mancare gatita, de la stridii si fructe de mare pana la hamburgeri preparati pe loc.

Piata asta e veche de o suta de ani, insa e mai noua si mai moderna decat oricare alta vazuta de mine pana acum. Sunt in jur de 30 de magazine (ca nu le pot spune tarabe!) decorate cu mult bun gust si un spatiu cu mese in centru unde poti sa citesti o carte (exista si o librarie inauntru!), sa bei un pahar de vin si sa mananci cateva dintre delicatesele care se gasesc acolo.

Si pentru ca veni vorba de pahar de vin : ), am gasit acolo si un wine bar ca la carte care m-a dus cu gandul la cum mi-as dori eu sa fie Theliquorstore atunci cand va fi si un magazin fizic…Dar vom ajunge noi si acolo! : ) Pana una alta, acest bar mi-a oferit ocazia sa gust niste vinuri excelente, albe in special, dintre care as nominaliza unul in mod deosebit: Verdejo de Rueda. Un vin pe care nu-l gasesti la noi. Inca ; ). Dar daca ajungi in Spania zilele astea ti-l recomand cu caldura (sunt mai multi producatori ai acestui vin, eu am incercat doua variante si amandoua au fost excelente. Sau mai corect spus, pe gustul meu)