Clubul coniacului

Scris de dragos în DEGUSTĂRI

Joi seara am fost invitat pentru a doua oara la Clubul Coniacului. Un eveniment periodic organizat de Remy Martin in colaborare cu hotelul Howard Johnson. Daca prima data am luat niste lectii „pe viu” despre modul în care se servește coniacul și care sunt felurile de mâncare pe care le poate acompania, de data aceasta tema intâlnirii a fost o degustare de cocktailuri cu coniac. Știu că fanii puristi ai acestei bauturi își dau acuma ochii peste cap, însă da, coniacul nu e o băutura servită exclusiv „la ocazii” în pahare pântecoase, eventual în compania unei țigări de foi. Este o licoare extrem de gustoasă care își poate găsi locul și într-un cocktail, spre deliciul celor care nu l-ar prefera, de pilda, băut simplu. Rezultatul a fost oricum yummy : ). Costin, unul dintre barmanii din clubul Interbelic, a preparat pentru invitați doua cocktailuri „tematice”: Centaur Spice (Remy Martin VSOP, angostura, lamaie si ginger cu multa gheata) si Sidecar (un „clasic”, in imagine, facut cu Remy Martin VSOP și Cointreau). Nu ezitați sa le cereți în cluburi sau baruri. N-o să regretați decât dacă exagerați! : )